כל האמת על פחמימות ריקות!

אני מנסה קצת לפשט את כל הנושא הזה של פחמימות כדי שכולנו נבין אחת ולתמיד, למה ומדוע כדאי לצרוך פחות ואף לא לצרוך בכלל (אם תשאלו אותי), פחמימות ריקות. המושג הזה "פחמימה ריקה", למען האמת, הוא לא כל-כך נכון ואני אסביר.
קרפ כוסמת. צילום: גוטפריד מורן

כולנו זקוקים לכמות מסוימת של אנרגיה מהמזון כדי להתקיים, הרי ההמלצה היא לצרוך עד 60% מהמזון שלנו דרך פחמימות, שכן הן מתפרקות לאנרגיה בגוף.

פה מגיע החלק של הפחמימה הריקה, לדוג' חיטה לבנה (לחם לבן), אורז לבן, תפוחי אדמה (למרות שכולם חושבים שזה ירק, זוהי פחמימה) והן כולן ממוספרות במספרי "אינדקס גליקמי".

כשאנחנו אומרים "אינדקס גליקמי" אנחנו מתכוונים למהירות שבה הפחמימה הספציפית, נספגת בדם והופכת לסוכר (גלוקוז).

ולכן, גשו לטבלת האינדקס הגליקמי הקרוב לביתכם (; וצפו במספרים.

ככל שהמספר גבוה יותר, כך הוא בעצם "מזיק" יותר מהר לגוף (עם הסתייגות בהמשך) ואותם נרצה לצרוך הכי פחות.

אז מצד אחד אנחנו אומרים שכדאי לאכול פחמימות כדי לקבל אנרגיה מהמזון שלנו ומצד שני, אנחנו אומרים שלא מומלץ לצרוך פחמימות ריקות שכן הן מזיקות לגוף.

איפה הבעיה? הבעיה מתחילה כשאנחנו אוכלים פחמימות שהן לא נכונות.

פחמימות "ריקות" כגון אלו שציינתי לעיל, נספגות הכי מהר בגוף ויוצרות עליה חדה ומהירה של סוכר בדם.

כלומר, הגוף שלנו נהיה כבד ומותש מתהליך הספיגה, הוא לא יהיה שבע לאורך זמן, הוא ייצר המון נזק בגוף והעיקר – בעיה בלבלב שמשחרר אינסולין ככל שכמות הסוכר בדם עולה.

אז מה עושים?

צורכים רק פחמימות מורכבות.

לדוגמא: חיטה מלאה (גרעין החיטה והקליפה נטחנו ביחד), שיפון מלא, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, כוסמין מלא ועוד.

אגב, בקמח כוסמין, יש את אותן תכונות אפיה כמו לקמח חיטה, רק שהוא מכיל פחות גלוטן ויותר סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

למה לצרוך פחמימות מורכבות?

כי בפחמימות האלה יש לא רק פחמימה אלא גם המון סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שאינם נמצאים בפחמימות הריקות.

ככל שיש יותר סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים במאכלים שלנו, כך הסוכר שבפחמימה (הגלוקוז) נספג לאט יותר ומתעכל טוב יותר.

אז תהיו חכמים, תבחרו בפחמימה מורכבת והגוף יגיד לכם תודה.

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף