כשהתחלתי לחשוב על ארוחת הצהריים שלי התגעגעתי לרוטב טריאקי. אבל אני לא קונה רוטב טריאקי , לצערי, כי יש בו המון סוכר לבן.
וזה , כידוע, לא בריא.
אז הלכתי על רוטב אסייתי דומה ממש בטעם אבל בריא!
הרוטב הופך את המנה למושלמת בעיניי. גם בטעם, גם בקלות וגם במהירות.
מה צריך?
2 כפות שמן זית
בצל סגול
1 גזר
1 קישוא/זוקיני
4 פטריות פורטבלו גדולות
כוס שעועית קפואה
חבילת טופו 300 גרם
כפית רסק עגבניות/ עגבניה אחת
אורז מלא מבושל (אפשר לשים בין 2-4 כוסות תלוי בגודל המנה שתרצו)
רוטב אסייתי –
5 כפות רוטב סויה תמרי מופחת נתרן
4 כפות סילאן או מייפל
2 כפות שמן שומשום
מיץ סחוט מלימון
מלח לפי הטעם
מה עושים?
קוצצים בצל, גזר, זוקיני, פטריות וטופו לקוביות קטנות.
מחממים מחבת עמוקה (ווק) עם שמן זית ומאדים את הבצל.
אחרי כמה דק' מוסיפים פנימה את יתר הירקות והטופו. מוסיפים גם את השעועית ורסק העגבניות. מקפיצים את הכל במשך 5-7 דק' לאידוי.
בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים אותו למחבת.
מערבבים עד שכל הירקות נטמעו ברוטב.
מוסיפים את כמות האורז הרצויה לכם ומערבבים עד שכל האורז מכוסה ברוטב ועוד כמה דק' של ערבוב.
בתיאבון.
