תבשיל אורז אסייתי

IMG_20200417_122836_Bokeh (1)

כשהתחלתי לחשוב על ארוחת הצהריים שלי התגעגעתי לרוטב טריאקי. אבל אני לא קונה רוטב טריאקי , לצערי, כי יש בו המון סוכר לבן.
וזה , כידוע, לא בריא.
אז הלכתי על רוטב אסייתי דומה ממש בטעם אבל בריא!
הרוטב הופך את המנה למושלמת בעיניי. גם בטעם, גם בקלות וגם במהירות.

 

מה צריך?

2 כפות שמן זית

בצל סגול 

1 גזר

1 קישוא/זוקיני

4 פטריות פורטבלו גדולות

כוס שעועית קפואה

חבילת טופו 300 גרם

כפית רסק עגבניות/ עגבניה אחת

אורז מלא מבושל (אפשר לשים בין 2-4 כוסות תלוי בגודל המנה שתרצו)

רוטב אסייתי – 

5 כפות רוטב סויה תמרי מופחת נתרן

4 כפות סילאן או מייפל

2 כפות שמן שומשום

מיץ סחוט מלימון

מלח לפי הטעם

 

מה עושים?

קוצצים בצל, גזר, זוקיני, פטריות וטופו לקוביות קטנות.
מחממים מחבת עמוקה (ווק) עם שמן זית ומאדים את הבצל.
אחרי כמה דק' מוסיפים פנימה את יתר הירקות והטופו. מוסיפים גם את השעועית ורסק העגבניות. מקפיצים את הכל במשך 5-7 דק' לאידוי.
בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים אותו למחבת.
מערבבים עד שכל הירקות נטמעו ברוטב.
מוסיפים את כמות האורז הרצויה לכם ומערבבים עד שכל האורז מכוסה ברוטב ועוד כמה דק' של ערבוב.
בתיאבון.

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף