יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו.
ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס בצד (תרגעו, צ'יפס בטטה).
תודו שזה פשוט שילוב משגע.
אז הלכתי השנה על כל הקופה.
כל שנה לא ניסיתי בכלל להכין המבורגר שכזה, כי לא ידעתי אם יצא טעים.
השנה החלטתי שאני חייבת להוציא מתכון משגע, כזה שישאיר לכל אוכלי הבשר טעם של עוד.
ממש התעליתי על עצמי.
מי מכם שמכיר טעמים של בשר, יוכל להרגיש אותו בתיבול, בעיניי הוא מושלם.
מה צריך?
• 3 כפות צ'יה או פשתן טחון + רבע כוס מים
• חצי כוס גרעיני חמניה
• 2/3 כוס שיבולת שועל דק (לנמנעים – ללא גלוטן)
• כף רסק עגבניות או עגבניה אחת
• כוס וחצי שעועית שחורה מבושלת
• 2 כפות רוטב סויה תמרי
• 2 שיני שום
• בצל סגול חתוך גס
• כף פפריקה מעושנת
• כפית כמון
• כפית אבקת שום
• למי שאוהב חריף – כפית שבבי צ'ילי יבש ולמי שלא אוהב חריף – 1/4 כפית
• חופן פטרוזיליה
• כפית מלח
• קצת פלפל לפי הטעם

מה עושים?
תחילה מערבבים בקערה קטנה את הצ'יה עם המים ומניחים בצד לרבע שעה עד שהתערובת מתגבשת.
במעבד מזון שמים את גרעיני החמניה ושיבולת שועל וטוחנים למרקם פירורי, אך לא טחון לגמרי.
למעבד המזון מוסיפים את יתר המרכיבים ואת קערת הצ'יה המושרית.
מחממים שמן זית במחבת חמה. במקביל מכינים מהתערובת קציצות בורגר ומטגנים משני הצדדים עד שהבורגר צרוב לגמרי.
אם תרצו את הבורגר שלכם פחות רך ויותר well done, תוכלו להכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דק'.
אני ממליצה להגיש את הבורגר בלחמנייה (לא מקמח לבן) עם ממרח טחינה-סלק/חרדל/מיונז טבעוני, פרוסות עגבניה, מלפפון חמוץ וחסה.
בתיאבון!
