עוגת גזר טעימה בטירוף

עוגת גזר טעימה בטירוף

עוגת גזר טעימה בטירוף!

ניסיתי כמה שיותר להבריא אותה וזאת התוצאה.
כמובן ללא מוצרי חלב וללא סוכר לבן.
אני עובדת על גרסה ללא גלוטן, מקווה שיהיה בקרוב.
אצלנו לא מפסיקים לאכול אותה כבר יומיים והכנתי כבר 3 עוגות! 

מתכון לעוגת גזר מדהימה:

מה צריך?

4 גזרים גדולים

חצי כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר

כפית סודה לשתיה

כפית קינמון

שלוק תמצית וניל

חצי כוס שמן קוקוס

חצי כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

כף חומץ (אני השתמשתי בחומץ תפוחים)

חצי כוס סוכר קוקוס (לגרסה מתוקה יותר אפשר גם כוס)

2 כוסות קמח כוסמין מלא

חצי כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)

מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
במעבד מזון טוחנים את הגזרים לחתיכות קטנות ואחידות. מוסיפים רסק, חלב צמחי, סוכר קוקוס, שמן קוקוס, וניל, קינמון וסודה לשתיה.
מפעילים את המעבד רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוציאים את התערובת לקערה ומוסיפים 2 כוסות קמח כוסמין ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את האגוזים ומערבבים הכל ביחד.
מעבירים לתבנית עוגה ואופים 25 דק' עד שהעוגה שחומה וקריספית מבחוץ ועדיין רכה יחסית מבפנים, היא צריכה להתקרר לגמרי!

בתיאבון!

שימו לב:

אם מכינים מאפינס, אני לא ממליצה להוסיף אגוזים. המאפינס יוצאים דיי נמוכים ויחסית לחים ולכן לא הייתי ממליצה להכביד עליהם.

שמן הקוקוס יכול להיות במצב נוזלי או קשה, אני השתמשתי בו כשהוא קשה

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף