אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לקצר זמן בהכנת האוכל.
אין יותר כיף מזה שאפשר להכניס את כל המצרכים לבלנדר והופ! יש לביבות או קציצות או מה שבא לכם…
אז הכנתי את הקציצות ספק לביבות האלה..
יצאו מושלמות ובמינימום מאמץ 💪
לביבות עדשים ושעועית.
מה צריך?
כף שמן זית
1 בצל סגול
1 גזר גדול
כוס שעועית שחורה מבושלת (יש לי תמיד בהקפאה)
כוס עדשים שחורות מבושלות
שן שום
חצי כוס קמח עדשים אדומות + חצי כוס מים
חופן פטרוזיליה
כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית כורכום
כפית כמון
חצי כפית תבלין שווארמה
כפית שמן זית למחבת
מה עושים?
קוצצים את הפטרוזיליה ומניחים בצד.
מערבבים קמח עדשים אדומות עם מים ומניחים בצד.
שמים במעבד מזון בצל, גזר , כף שמן זית, שום וטוחנים לעיסה אחידה.
מוסיפים את העדשים, השעועית והתבלינים וטוחנים לעיסה אחידה.
מוציאים ממעבד המזון את התוכן ומערבבים עם תערובת של קמח העדשים והמים.
מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים הכל.
מכינים עם כף = קציצה ושמים על מחבת חמה עם כפית שמן זית ומטגנים עד ששני הצדדים מושחמים היטב.
מניחים לקציצות להתקרר לפני שאוכלים מהן, לוקח להן 4-5 דק' להתייצב בטמפ' החדר.
בתאבון ❤️
הערות:
ניתן לאפות אבל יוצא מרקם טיפה שונה.
מומלץ להכין רוטב עגבניות ולהניח את הקציצות בתוך הרוטב.
