קציצות עדשים ושעועית

קציצות שעועית ועדשים

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לקצר זמן בהכנת האוכל.

אין יותר כיף מזה שאפשר להכניס את כל המצרכים לבלנדר והופ! יש לביבות או קציצות או מה שבא לכם…

אז הכנתי את הקציצות ספק לביבות האלה..

יצאו מושלמות ובמינימום מאמץ 💪

 

לביבות עדשים ושעועית.

מה צריך?

כף שמן זית

1 בצל סגול

1 גזר גדול

כוס שעועית שחורה מבושלת (יש לי תמיד בהקפאה)

כוס עדשים שחורות מבושלות

שן שום

חצי כוס קמח עדשים אדומות + חצי כוס מים

חופן פטרוזיליה

כפית מלח

חצי כפית פלפל

חצי כפית כורכום

כפית כמון

חצי כפית תבלין שווארמה

כפית שמן זית למחבת

 

מה עושים?

קוצצים את הפטרוזיליה ומניחים בצד.

מערבבים קמח עדשים אדומות עם מים ומניחים בצד.

שמים במעבד מזון בצל, גזר , כף שמן זית, שום וטוחנים לעיסה אחידה.

מוסיפים את העדשים, השעועית והתבלינים וטוחנים לעיסה אחידה.

מוציאים ממעבד המזון את התוכן ומערבבים עם תערובת של קמח העדשים והמים.

מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים הכל.

מכינים עם כף = קציצה ושמים על מחבת חמה עם כפית שמן זית ומטגנים עד ששני הצדדים מושחמים היטב.

מניחים לקציצות להתקרר לפני שאוכלים מהן, לוקח להן 4-5 דק' להתייצב בטמפ' החדר.

בתאבון ⁦❤️⁩

 

הערות:

ניתן לאפות אבל יוצא מרקם טיפה שונה.

מומלץ להכין רוטב עגבניות ולהניח את הקציצות בתוך הרוטב.

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף