קצת עליי

המשפחה שלי. אני, רום, רותם וג'סי. צילום: לילך יעקובי

היי!

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי, סטודנטית לנטורופתיה במכון "וינגייט".
אני בת 30, נשואה לרותם ואימא לרום. טבעונית מזה 10 שנים.

כל נושא הטבעונות התחיל כשעבדתי ברשת "ארומה אספרסו בר" אחרי הצבא.
עובד חדש הגיע לעבוד בסניף ומתוך עניין באנשים שאלתי אותו על הטבעונות שלו.
הבנתי שהוא לא אוכל בשר ולא מוצרי חלב וזה סקרן אותי מאוד.
המושג טבעונות עוד לא היה בכותרות כמו היום (תודה טל גלבוע!)
והייתי חייבת להבין במה מדובר – מה הוא אוכל בכלל? איך הוא חי? הוא מצליח לקבל אנרגיה? הוא חי רק על חסה?
אז הוא ענה לי בתמימות עניינית כזאת "אני אוכל הכול, רק לא מהחי" מסיבות אידאולוגיות כמובן.
באופן קיצוני (אז היה נראה לי קיצוני, היום כבר לא) הוא גם לא אכל גלוטן, אז בכלל חשבתי שהוא חי על אוויר אבל הוא היה בחור יחסית שמנמן 🙂 

בכל אופן, השיחה אתו גרמה לי לפקוח את העיניים בכל הנוגע לנושא הזה שנקרא טבעונות.
כמה חודשים אחרי זה, ראיתי שיש בפייסבוק אתגר שנקרא "אתגר 22" שעוזר להתמודד עם המעבר לטבעונות הרבה יותר בקלות והם המון הסברים.

ניסיתי את האתגר, ממש כמה ימים של ניסיון בטירוף ואז ויתרתי 🙂
לא הרגשתי שיש לי מה לאכול, לא הבנתי איך אני אמורה להכין לעצמי כל יום לאכול, לא הייתי מספיק בטוחה בזה שזה נכון, שזה בריא.
אחרי כמה שבועות, הרגשתי מאוכזבת מעצמי, שלא הצלחתי להחזיק מעמד באתגר והחלטתי לנסות את המעבר לטבעונות (אז מסיבות אידאולוגיות) לבד.

החלטתי לקחת על עצמי ניסיון לעשות מעבר חלק ואטי יותר ולא חד.
מעבר שהוא מושכל, להבין מה יש לי בתפריט ומה אין, איך אני יוצרת תחליפים כשבא לי משהו טעים כאן ועכשיו, איך אני מפצה על החוסר בחלבון.
אז המעבר לטבעונות היה הרבה יותר קל ונוח (לי באופן אישי) והצלחתי לעבור צד 🙂

קראתי המון, הבנתי מה הם התחליפים הטובים, הלא טובים, הפחמימות שכולנו רודפים אחריהם ישר אחרי המעבר לטבעונות, כי הרי הם הכי קלים.
אגב, על פחמימות אני יכולה לכתוב ספר שלם, כי הרי כל טבעוני מתחיל בורח לשם וזה כל-כך לא נכון. יש כל-כך הרבה מה לאכול מעבר לפחמימות ריקות וזה עולם שלם שחקרתי כדי לא להשמין 🙂

מאז ועד היום, אני עדיין חוקרת, עדיין לומדת את התחום הזה שנקרא "טבעונות" רק שבימים אלו הוא קיבל את המונח האחר, השני שלו, אורח חיים בריא.

ומכאן הגיעה הנכונות לכתוב לכם את הבלוג הזה.
לפני כמה חודשים נרשמתי ללימודי נטורופתיה במכון "וינגייט" וקיבלתי המון ידע בתחום!
כל-כך הרבה ידע, שהרגשתי שיש צורך להעביר אותו הלאה וזה ממש פשע שרובנו לא יודעים את המידע הזה.
רציתי לכתוב, את כל האמת, את כל הידע שאני מקבלת, את כל הטוב שיש לטבע להציע, במילים הכי פשוטות.

אני מקווה שתשכילו ותלמדו מהכתיבה שלי, תפנימו ותיישמו – זאת המטרה העיקרית שלי בכתיבה.

אני כאן בשבילכם, לכל שאלה.

אוהבת, מורן.

 

 

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף