כל טבעוני מתחיל יודע שלהחליף את חביתת הבוקר שעשויה מביצת תרנגולת זה בעייתי. יש לביצה טעם שלא ניתן באמת להחליף אותו.
עד שהגעתי למסקנה שאני לא באמת רוצה את הטעם ההוא, אני מחפשת משהו אחר, אבל טעים לא פחות.
קמח עדשים וחומוס הם קטניות בעלי ערך חלבוני גבוה ולכן הם מחליפים נהדר את הביצה שגם לה יש ערכים תזונתיים טובים.
יש 2 דרכים להכין את החביתה המושלמת הזאת, הקצרה והמהירה והקצרה אבל טעימה יותר.
1. קצרה ומהירה – לטחון הכל בבלנדר ולטגן.
2. קצרה אבל טעימה יותר – לטגן בצל ותוספות, להוסיף לבלילה, לערבב ורק אז לטגן.
לבחירתכם.
מה צריך?
בצל סגול
פטריות/פלפל אדום/קישואים/כל תוספת אחרת
3/4 כוס קמח עדשים אדומות
חצי כוס קמח חומוס
כוס נוזל (מים/חלב שקדים/ חלב סויה ללא תוספת סוכר)
חופן עלים ירוקים
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית כורכום
כפית שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף המון)
חצי כפית מלח הודי שחור (מומלץ אבל לא חובה) – אם לא שמים מלח הודי שחור אז מלח רגיל לפי הטעם שלכם
מה עושים?
לפי המסלול הקצר והמהיר – טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומטגנים חביתות לפי הגודל הרצוי.
לפי המסלול המהיר פחות אבל יותר טעים –
מטגנים בצל במחבת עם קצת שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את התוספת שבחרתם לחביתה ומאדים אותה גם.
בינתיים, מערבבים בקערה קמח עדשים, קמח חומוס, נוזל לבחירתכם ותבלינים.
מורידים את התערובת של הבצל והתוספות לקערה עם הקמחים ומערבבים.
מוסיפים את העלים הירוקים לתערובת ומערבבים.
מטגנים חביתות במחבת החמה בהתאם לגודל הרצוי.
שומרים את החביתות על צלחת מכוסה במגבת לשמירה על הלחות.
מומלץ להגיש ליד מטבל טעים (זיתים/קרם סויה/פסטו) וסלט קצוץ עם טחינה.
בתיאבון.
