שקשוקה ללא ביצים

שקשוקה ללא ביצים

היי לכם,

קמתי לפני שבועיים עם פרץ של חשק לאכול שקשוקה. הרבה זמן לא אכלתי שקשוקה כי אני לא אוכלת ביצים ולכן לא הרגשתי צורך מיוחד להכין.

אז נתקעתי עם המון עגבניות על השיש ופתאום קלטתי שיש לי הזדמנות להכין שקשוקה, כמו פעם, אבל בלי ביצים 🙂 

הפשלתי שרוולים וזה מה שיצא:

מתכון לשקשוקה בלי ביצים.

מה צריך?

2 כפות שמן זית

בצל סגול

10 עגבניות בשלות קטן/בינוני

2 פלפל אדום

5 עגבניות שרי

רסק עגבניות קטן ללא תוספת סוכר (כ-4 כפות)

כוס מים מינרלים לכיסוי (יכול להיות עד כוס וחצי, תלוי בגודל המנה שלכם)

כף סילאן

חבילת טופו 300 גרם חתוך לקוביות

חצי כפית אבקת שום

כפית תבלין איטלקי (לא חובה)

חופן פטרוזיליה

2 שיני שום

מלח ופלפל

 

מה עושים?

קוצצים בצל סגול ומאדים אותו על מחבת עמוקה עם שמן זית.
חותכים עגבניות ופלפלים ומוסיפים אותם למחבת. מערבבים מידי פעם.
אחרי 10 דק', הירקות התרככו במחבת, מוסיפים רסק עגבניות, מים, סילאן, טופו ותבלינים.
לאחר 10 דק' נוספות, כשהמחבת רותחת והעגבניות מתאחדות עם הנוזלים לכדי בלילה אחידה, מוסיפים שיני שום קצוצות ומערבבים.
כעבור 2-3 דק' מורידים מהאש ומוסיפים מעל המחבת חופן פטרוזיליה.

בתיאבון. 

 

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף