פיצה טבעונית מקמח עדשים ומוצרלה קשיו

IMG_20200417_174458_Bokeh

טוב! זה מפחיד להגיד את זה… אבל זאת הפיצה המושלמת בעיניי.
כי כל מי מחבריי שטעם את הפיצה הזאת, התעלף מהטעם.
חוץ מזה, שהכי חששתי מהתגובה של רותם (בן זוגי) והוא חיסל את כל הפיצה לפני שבכלל הספקתי לשאול איך היה!!!
אז במקום לבלבל לכם את הראש, אני פשוט אתן לכם את המתכון.
הוא קל ומהיר אבל בפעם הראשונה צריך לעשות אותו לאט ובזהירות ואחר כך מתרגלים….

לצליאקים או לנמנעים מגלוטן – שימו לב ששמרי הבירה הם ללא גלוטן!

 

 

מה צריך?

לבצק – 

כוס קמח עדשים אדומות

כוס מים מינרלים

1 כפית תבלין איטלקי או כל תבלין אחר כמו טימין או אורגנו

שן שום

2 כפיות שמרי בירה (מוסיף המון לטעם ולמרקם, לא ממליצה לוותר)

כפית מלח

שומשום לפיזור

 

לגבינת מוצרלה קשיו –

כוס מים חמים

חצי כוס קשיו טבעי מושרה ללילה במים או לחצי שעה במים רותחים

2.5 כפות קמח טפיוקה

כף מיץ לימון

חצי כפית אבקת שום

כף שמרי בירה

מלח לפי הטעם

 

להרכבת הפיצה – 

3 כפות גדושות פסטו או ממרח עגנביות*

תוספות (עגבניה, בצל, פטריות, זיתים, אורגנו, קישוא)

 

מה עושים?

את כל מרכיבי הבצק שמים בבלנדר וטוחנים.
בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים מגש בנייר אפייה. את נייר האפיה מומלץ לשמן טיפה עם שמן זית כדי שהפיצה לא תידבק.
אני משתמשת ברינג ייעודי לפיצה כתחתית (מתחת לנייר האפייה), גם כדי לתת לתחתית אפיה טובה וגם כדי להבין איפה צריך להיות גבולות הגזרה של הפיצה. אבל זה ממש לא חובה.
שופכים בעדינות את הבלילה למרכז נייר האפיה (כן, היא נוזלית) ומסדרים אותה עם כף בצורת עיגול.
טיפ ממני: אני מפזרת קצת קמח עדשים בגבולות הגזרה, לפני שאני שופכת את הבלילה, כדי שהבלילה לא תנזל החוצה מהעיגול שאני מתכננת לה.
מפזרים שומשום בקצוות הפיצה.
מכניסים לתנור חם ל-15 דק' אפייה ומוציאים.
מכינים את המוצרלה קשיו – שמים את כל הרכיבים בבלנדר לתערובת אחידה ומעבירים לסיר קטן לחימום על הגז.
בוחשים את התערובת על הגז למשך כמה דק', תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מתגבשת ונוצרת עיסה אחידה וקשה יחסית הנפרדת מדפנות הסיר בקלות.

 

מרכיבים את הפיצה – 
על התחתית האפויה שמים את ממרח הפסטו, מסדרים תוספות (לא להעמיס) ולמעלה בסוף מניחים עם כף שלוליות של מוצרלה קשיו בכל מיני מקומות על גבי הפיצה (שוב, לא להעמיס).

מכניסים לתנור החם, לאפיה נוספת של 10 דק'.

בתיאבון!!!

*ממרח עגבניות מהיר – לוקחים כמה כפות של רסק עגבניות ומוסיפים לו כף סילאן, קצת מלח וקצת תבלין איטלקי כלשהו.

פיצה מקמח עדשים אדומות ומוצרלה קשיו. צילום: מורן גוטפריד
פיצה מקמח עדשים אדומות ומוצרלה קשיו. צילום: מורן גוטפריד

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף