פאי רועים טבעוני ללא גלוטן

פאי רועים טבעוני ללא גלוטן. צילמה: גוטפריד מורן

ללא ספק המתכון הכי ארוך שכתבתי אי פעם אבל המנה הכי טעימה שיש וצריך להשקיע קצת!
אז כולכם ביקשתם ללא יוצא מן הכלל, את המתכון הזה של פאי רועים טבעוני ללא גלוטן והנה הוא לפניכם. 
שימו לב להערות שבתחתית המתכון ❤️ 

רכיבים: 

לשכבת הבסיס:

250 גר' רסק עגבניות

2 בצל סגול

3 שורש סלרי

2 גזרים

חצי חבילת טופו 150 גרם

 3/4 כוס שעועית שחורה מבושלת

3/4 כוס עדשים שחורות מבושלות

2 כוסות מים לכיסוי

כף סילאן

כפית פפריקה

כפית כמון

כפית כורכום

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפיות תבלין שווארמה

3 שיני שום

 

לשכבת הבטטה:

3 בטטות בינוניות לא קלופות, חתוכות לקוביות גסות

בין 3/4 ל-קרטון קרם קוקוס

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

תחתית עשויה מתבשיל קטניות וירקות קצוצים. צילום: גוטפריד מורן

 אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוצצים לקוביות בצל, סלרי, שומר, טופו וגזר.
חותכים שום דק ושמים בצד.
שמים כפית שמן זית בסיר עמוק, מכניסים לסיר עמוק את הבצל והתבלינים ומחכים שהבצל שיתאדה.
מכניסים את שאר המרכיבים לשכבת הבסיס, ללא השום ומערבבים.

ממלאים ב-2 כוסות מים ורסק עגבניות (לא למלא יותר מגובה הירקות – ראו הערות).
מערבבים הכול ומניחים להתבשל על אש גבוהה-בינונית כ-20 דקות עד שהירקות רכים והמים מתאדים.
כשהמים התאדו לגמרי בסיר, מוסיפים את השום ומערבבים עד דקה.
שופכים את תוכן הסיר לתבנית פיירקס מלבנית ומשטחים עד למחצית הגובה.

לשכבת הבטטה:

מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך ומסננים את המים.
טוחנים את הבטטות בבלנדר/ מוט עם חצי קרטון קרם קוקוס + תבלינים וטוחנים למרקם חלק אך לא נוזלי מידי (ראו הערות).
שמים את שכבת הבטטה מעל שכבת הבסיס, דוקרים בסכין מעט את שכבת הבטטה(יוצרים חריצים ליציאת אדים) ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד ששכבת הבטטה מקבלת חריכה מלמעלה.
אנחנו הוספנו אגוזים קצוצים מלמעלה – מאוד מוסיף.

בתיאבון 😋
תודה ליעל לזר – השותפה שלי בהכנת המתכון.

הערות למתכון:

1. המים צריכים לרכך את הירקות ויחד עם זאת להתאדות למינימום נוזל – נוצר סוג של תבשיל.
2. שכבת הבטטות צריכה להיות קרמית וחלקה, אם צריך, אפשר להוסיף עוד מעט קרם קוקוס ולטחון שנית.
3. יכול להיות שיישאר לכם יותר משכבת הבסיס (תלוי בגודל התבנית)

שתף את הפוסט:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך:

בורגר שעועית שחורה

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, יום המנגלים הבינלאומי, אם תרצו. ואין כמו מנגל ביום זה בלי המבורגר בלחמניה עם ממרח טוב, עגבניה, חסה, בצל וצ'יפס

קרא עוד »

עוגיות שוקולד צ'יפס

אוקיי אוקיי אז העוגיות האלה התחסלו אחרי 7 דק' מהרגע שהכנתי אותן! אני לא ממליצה להכין אותן בכלל, הן פשוט טעימות מידי. כמה תחליפים חיפשתי

קרא עוד »

קצת עלי

נעים מאוד, אני מורן גוטפריד-יעקובי ואני סטודנטית לנטורופתיה.
אני בת 30, נשואה לרותם, אמא של רום וחיה אורח חיים בריא כבר 10 שנים.

שמור על קשר

שיתוף ב whatsapp
שתף